“Door de kansen die ik hier krijg, heb ik al snel een paar mooie stappen kunnen maken.”

Van Rayonmanager tot Accountmanager Inhome

Ondernemerschap en ambitie heb ik al van jongs af aan. Ik wil zoveel mogelijk bereiken, alles uit mijn carrière halen.


Sneller carrière in de praktijk

Tijdens mijn hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik in Zweden een minor gevolgd. Zo’n buitenland-ervaring kan ik iedereen aanraden! Eigenlijk wilde ik daarna Marketing Management gaan studeren, maar daar ben ik tijdens een tussenjaar – waarin ik werkte op de verhuurafdeling van een autobedrijf – van teruggekomen omdat ik van mening was sneller carrière te kunnen maken als ik direct ging werken. Wat ik wél zeker wist: de autobranche zou het niet worden...

Een goede sollicitatiebrief...

Mijn hart ligt bij food retail, dat is me met de paplepel ingegoten. Met een vader die in dezelfde branche werkt, vang je natuurlijk nog wel eens wat op. En wat ik hoorde, sprak me altijd erg aan. Dus toen een vriend, die Perfetti Van Melle goed kent, me tipte over een vacature voor Rayonmanager was ik direct enthousiast. Ik heb veel energie gestoken in mijn sollicitatiebrief, want deze baan was precies wat ik zocht. Het werkte: ik werd uitgenodigd en na twee gesprekken kon ik beginnen.

Met de poten in de klei

Als Rayonmanager - de eerste stap op de salesladder - bezocht ik gemiddeld negen klanten per dag, variërend van supermarkten, tankstations en tabakszaken tot school- en sportkantines. Lekker met de poten in de klei, daar leer je het meeste van. Veelzijdig werk, want ik kwam niet alleen langs om mijn eigen merken te pushen maar ook om samen met de winkelier te kijken hoe we de categorie suikerwerk als geheel konden laten groeien.

Van je collega's moet je het hebben

Eigenlijk had ik gedacht wel twee of drie jaar Rayonmanager te zijn. Maar toen kwam ineens - al na tien maanden - de vacature Junior Accountmanager Inhome voorbij. Ik twijfelde nog, want ik had het prima naar mijn zin. Maar mede omdat mijn collega's en mijn leidinggevende me stimuleerden om te solliciteren, heb ik tóch de stap gewaagd. Na een spannende interne sollicitatieprocedure met een stevige business case kreeg ik de baan! Niet gek op je 23e...

Genoeg tijd voor mijn vrienden

Ik ben een van de jongsten in dit wereldje, dat realiseer ik me goed. Maar ze stimuleren je bij Perfetti Van Melle om stappen te maken en ik had zelf ook al aangegeven dat ik vooruit wil. Mijn doel was om na drie jaar in de praktijk verder te komen dan ik na een universitaire studie had kunnen bereiken. Dat is me zeker gelukt. En al heb ik dan een drukke baan: in het weekend heb ik nog genoeg tijd om gezellig met vrienden een hapje te gaan eten of een biertje te drinken.

Mooie tussenstap

Mijn rol als Junior Accountmanager Inhome was een mooie tussenstap om door te groeien naar Accountmanager. Ik vertegenwoordigde ons productportfolio bij een aantal retail-ketens, waaronder AH to go, Spar, Poiesz, Boon en Van Tol. Daarnaast ondersteunde ik de Sales Manger op Albert Heijn: geweldig om een kijkje in de keuken van de grootste retailer te mogen nemen.

Steeds meer verantwoordelijkheid

Na een jaar verviel mijn ondersteunende rol en kreeg ik er 3 eigen klanten bij in mijn pakket: Coop, Deen en Boni. Hierdoor nam mijn verantwoordelijkheid toe en kon ik nóg meer vlieguren maken. Dit ging me dusdanig goed af dat ik na een jaar promoveerde naar Accountmanager Inhome. Ook in deze rol heb ik snel mooie stappen kunnen maken om nog meer verantwoordelijkheden te krijgen. Inmiddels vertegenwoordig ik ons productportfolio bij grote nationale retail-ketens die samen goed zijn voor ruim 15% van de totale Inhome markt.

MVO-zaadjes

Young Perfetti is een in-company netwerk voor ambitieuze jonge medewerkers uit verschillende disciplines. Om op professioneel en persoonlijk gebied te groeien nemen we elk jaar deel aan een aantal activiteiten. Zo mochten we bijvoorbeeld een dag in de schoenen van de algemeen directeur staan en onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen geven. Zo worden de MVO-zaadjes al vroeg geplant...

"Ontspannen is goed, zeker als je hard werkt en af en toe op kantoor het licht uitdoet. Dus ga ik regelmatig een rondje hardlopen. En toen ik naar Eindhoven verhuisde - waar ik samenwoon met mijn vriendin - heb ik besloten te blijven hockeyen in Best, waar ik ben opgegroeid en waar veel van mijn vrienden wonen. Ik speel in Heren 2 van MHC Best. We zijn begonnen als een vrienden team in de laagste klasse waarbij met name de derde heft telde. Inmiddels spelen we reserve tweede klasse en zijn we zelfs goed op weg om te promoveren!”

Continu de lat hoger leggen

De afgelopen jaren heb ik snel stappen kunnen maken en is mijn verantwoordelijkheid alsmaar toegenomen. Die ambitie blijft ik vasthouden. Mijn volgende doel is om zaken te doen met de grote hoofdkantoren als Ahold, Superunie of Jumbo. Daarnaast ben ik voornemens een opleiding te gaan volgen bij de EFMI. Ik ben blij dat Perfetti Van Melle mij deze kans biedt en sterker nog; dit zelfs aanmoedigt.