“Als je wilt en je laat zien dat je het kunt, dan mag je!”

van Shift Manager tot Manager Packaging

Sinds 2009 ben ik in dienst bij Perfetti Van Melle. Hiervoor werkte ik in de grafische industrie en was ik meer bezig met drukwerk dan snoepgoed. Nooit gedacht dat ik hier terecht zou komen. Ik volg nu zelfs weer een opleiding technische bedrijfskunde.


Advertentie in de krant

Shiftmanager bij een fabriek in de buurt. Is dat iets voor mij? Ik dacht of het nu aan een drukpers is of aan een inpakmachine, het gaat om de interactie met mensen. Het proces dat vind ik leuk en als ik van waarde kan zijn waarom niet. Een week nadat ik had besloten iets anders te gaan doen en had gereageerd op de vacature werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek met Corrie Stolk (HR Manager). Een heel andere wereld maar een goed gesprek en het voelde meteen goed.

Ambities

Heel wonderbaarlijk. Binnen het eerste half jaar dat ik hier werkte kreeg ik meteen al de vraag van mijn leidinggevende waar mijn ambities liggen. Ze vonden het vreemd dat ik daar nog niet over had nagedacht. Ik zei tegen mezelf dat ik eerst maar eens moest starten en het maximale uit mezelf en mijn mensen moest proberen te halen. De kansen zijn legio, da’s echt niet normaal. Als je hier zegt: “Ik wil meer verantwoordelijkheid” dan krijg je die. Je kunt hier je functie inkleden zoals je zelf wilt.

Actief in de sportwereld

Ik begeleid de C1 op mijn voetbalclub en ben daarnaast bestuurslid. Erg leuk om te doen. Het gaat om saamhorigheid, goede sfeer en het motiveren van mensen. Op mijn werk zijn ze heel actief met het organiseren van uitjes. bowlen met de collega’s, een kookcursus, wielrennen. Ik ben zelf meer een voetballer dan een hockeyer maar als ze vragen of ik meedoe dan ben ik van de partij. Toch belangrijk om op een hele andere manier elkaar te leren kennen. Ik ben meer een brenger dan een haler en wil graag bijdragen!

Of de OR niet iets voor mij was

Op een dag zeiden de mensen op de werkvloer tegen me: Marcel is de OR niet iets voor jou! Wij denken dat je ons daar kan helpen en ons kan vertegenwoordigen. Daar moest ik wel even over nadenken, ik zit hier 2,5 jaar en ken de organisatie pas net. Toch ben ik altijd op zoek naar uitdagingen en wil geprikkeld worden. De ondernemingsraad is een mooie kans om meer van Perfetti Van Melle te leren kennen. Ik kom nu vaak ook op de andere vestigingen in Hoorn, Weert en Andelst. Naast mijn eigen mensen spreek ik soms ook met bestuurders zoals Kees de Waard, je krijgt dan een breed beeld van de cultuur van een bedrijf. Ik ben twee jaar voorzitter geweest van de OR en intussen vervul ik de taak van vice-voorzitter.

De andere kant van de fabriek

In september 2016 kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad. Ik werd namelijk Manager Productie. Hiermee werd ik verantwoordelijk voor de ‘andere kant’ van onze fabriek. Ik heb niet lang na hoeven denken toen mij de vraag werd gesteld of ik dit wilde doen. Dit is dan ook goed geweest voor mijn ontwikkeling, maar ook voor de afdeling Verpakkingen waar ik jaren verantwoordelijk voor was. Daar hebben ze nieuwe inzichten verkregen door nieuw management, terwijl ik zelf mijn kennis kon toepassen binnen Productie.