“Succesvol ondernemen in het buitenland betekent nieuwe mensen leren kennen. Er naar toe en je gezicht laten zien!”

Van Rayon Manager tot Area Manager Global Travel Retail

Ik werk als Area Manager Global Travel Retail, wat betekent dat ik zorg dat op luchthavens overal ter wereld Chupa Chups en Mentos verkocht worden. Binnen Perfetti Van Melle kan ik mijn persoonlijke ambities waarmaken en liggen er iedere dag nieuwe uitdagingen.


Barcelona

Na mijn studententijd heb ik veel verschillende dingen gedaan: een jaar in Barcelona gewoond om daar professioneel te hockeyen, een champagnebar gerund in Rotterdam.. mooie tijd was dat!

Via via

Op mijn hockeyclub kwam ik de eerste keer in contact met Perfetti Van Melle. Robbie Pastoor tipte mij voor de vacature van Rayon Manager. Of dat iets voor mij was? Ik heb gesolliciteerd en na een zorgvuldige procedure mocht ik aan de slag. Handig zo’n persoonlijke kennismaking.

Sales ervaring

Als Rayon Manager voor de regio Den Haag was voor mij de uitdaging om supermarkten, tankstations, winkels en kiosken enthousiast te maken voor onze merken. Hier heb ik mijn eerste sales ervaring opgedaan. Erg leuke tijd waar ik leerde om te gaan met een sterk competitieve omgeving én met verschillende type klanten. Je moet toch mensen voor je zien te winnen. Ik denk met veel plezier terug aan deze tijd, is toch de eerste keer dat je echt wordt vrijgelaten en dat je jezelf moet bewijzen.

Intern traineeship

Na een jaar als Rayon Manager te hebben gewerkt kwam ik in gesprek met Corrie Stolk (HRM) over mijn ambities. Ik kreeg de kans mee te doen aan een intern traineeship van Perfetti Van Melle. Ik mocht toen gedurende 3 jaar op verschillende afdelingen en functies werken, in lijn met mijn interesses en ambities. Echt een persoonlijke benadering dus. Ik deed verschillende sales functies. Bijvoorbeeld sales voor clusters en ik werkte op de afdeling Trade Marketing. Mooie ervaringen die mij nu vaak helpen de markt te begrijpen. Ook denk ik met plezier terug aan mijn direct leidinggevende uit die tijd Roel Nouws, hij hielp mij het beste uit mezelf te halen.

Hockey

Na mijn traineeship ben ik als Accountmanager In-Home aan de slag gegaan voor de supermarkten. Wat ik als starter deed voor tankstations mocht ik nu in het groot gaan doen voor Sligro, Plusretail en Albert Heijn. Daarnaast bleef ik mijn liefde voor hockey ook met mijn collega’s delen. Ik ben fanatiek speler van het bedrijfsteam. Naast de sportieve uitdaging is gezondheid toch ook een belangrijk onderwerp bij Perfetti van Melle. Als medewerker van het MVO team help ik dit verder uit te dragen.

Area Manager Global Travel Retail

Ik zag de interne vacature voor mijn huidige functie voorbij komen en dacht: “Dit is de baan voor mij”. Een mooie uitdaging, een mooie stap in mijn carrière! Gek genoeg waren er nog weinig mensen die op de vacature hadden gereageerd. Ik snap het ook wel dat deze baan moeilijk te combineren valt voor iemand met een gezin. Mijn privé situatie laat dat wat makkelijker toe. Mijn vrouw werkt zelf ook op wisselende tijden en Perfetti Van Melle is als werkgever flexibel. Ik plan nu mijn reizen zo dat we de vrije weekenden wel samen hebben. Waar ik mezelf zie over 5 jaar? Ik zie mij dit de komende jaren nog zeker wel doen!