“Bij de Albert Heijn kijk ik altijd even hoe onze producten erbij liggen”

Van ‘broekie’ tot Director Supply Chain

Als klein kind kwam ik vaak langs de plek waar ik nu werk. Voor mij was dat altijd ‘de snoepjesfabriek’. Ik kon niet bedenken dat ik hier uiteindelijk zou komen te werken, maar het was voor mij toen al wel een speciale plek. Het prikkelde je verbeelding.


Toch aangenomen!

Na een fijn sollicitatiegesprek wist ik het zeker; hier wil ik werken. Bij mijn vorige werkgever was een switch van Supply Chain naar Finance me minder goed bevallen en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Toen ik naar buiten liep zag ik al helemaal voor me dat ik in ‘de snoepjesfabriek’ mocht gaan werken. Ik baalde dan ook enorm toen ik initieel werd afgewezen wegens te weinig ervaring. Twee weken later belden ze alsnog. Of ik nog eens wilde komen praten. Toch aangenomen!

Bos bloemen en taart

Om 09:00 uur meldde ik me keurig op kantoor en op mijn bureau stond een bos bloemen en een taart. Een goed begin! Verschillende introductiegesprekken stonden al gepland en de eerste weken had ik dagelijks contact met mijn leidinggevende om te sparren over de voortgang en de invulling van mijn functie.

Als klap op de vuurpijl

Ondanks dat ik na een jaar nog steeds een broekie was, liet ik wel zien wat ik in mijn mars had. In de gesprekken met mijn leidinggevende lichtte ik toe welke kansen ik zag en hoe ik zaken anders zou organiseren. Blijkbaar sloeg dat aan want ik mocht het uit gaan werken. Met als klap op de vuurpijl dat ik de verantwoordelijkheid kon pakken en mezelf mocht gaan bewijzen door het opzetten van een nieuwe tak binnen de Supply chain afdeling; Demand management.

Smaakmakend leiderschap

Als ondersteuning van de snelle ontwikkeling die ik doormaakte volgde ik de opleiding ‘smaakmakend leiderschap’. Dit is een standaard traject binnen Perfetti van Melle wat elke leidinggevende volgt. Als opvolging heb ik samen met een externe coach maandelijks gesprekken gevoerd over hoe ik die functie in ging vullen. Waar zit mijn kracht? Waar de valkuilen? Een effectief proces dat mij echt heeft geholpen in mijn ontwikkeling als leidinggevende. Daar pluk ik nu nog de vruchten van.

Minder concentratie? Fitness en fietsen!

Mijn concentratie wil na een lange dag nog weleens inzakken. Dan maak ik gebruik van de samenwerking die wij met een fitnesscentrum om de hoek van ons kantoor hebben. Dat is heerlijk! ‘s Avonds werk ik indien nodig thuis nog verder. Als het weer mee zit fiets ik ook naar het werk en gaan we ’s zomers op woensdag met een groep collega’s een blokje om op de wielrenfiets.

Van uitvoerend naar tactisch

De ontwikkelingen binnen Demand Management en Supply Chain staan nooit stil. Contacten met een nieuwe fabriek, de introductie van een product of het opschalen van volumes voor de Hamsterweken. Het moet allemaal in goede banen worden geleid. In de loop der jaren ben ik van uitvoerend steeds meer naar tactisch niveau gegaan. In het verbeteren van processen liggen dagelijks de nieuwe uitdagingen voor mij.

Nieuwe structuur

In 2015 zijn er vanuit de Group veranderingen doorgevoerd binnen Supply Chain, waardoor mijn leidinggevende destijds verantwoordelijk werd voor Supply Chain in Azië, Midden-Oosten en Afrika. Dit betekende dat zijn functie Director Supply Chain vrijkwam. Deze kans pakte ik natuurlijk met beide handen aan. In deze functie kon ik vervolgens de nieuwe structuur doorvoeren die ik met mijn vorige leidinggevende had ontwikkeld. In plaats van Supply Chain per discipline te sturen, gingen we meer werken in focusteams. Hier plukken we vandaag de dag nog steeds de vruchten van!