A message from our Executive Committee

We zijn allemaal diep bedroefd over de voortdurende agressie in Oekraïne. Onze topprioriteit blijft de veiligheid van onze medewerkers, hun gezinnen en onze zakenpartners in de regio.

We blijven dagelijks checken hoet het met onze collega’s in Oekraïne gaat. Gelukkig kunnen we bevestigen dat alle medewerkers en hun gezinnen veilig zijn. Ondanks de verstoring van het werk in Oekraïne, zorgen we ervoor dat onze collega’s daar hun salaris krijgen, hebben we geld verstrekt voor noodhulp en blijven we hen verder steunen.

Om verdere hulp te bieden, doneert de Perfetti Van Melle Group 2 miljoen euro aan de Internationale Federatie van het Rode Kruis om hen te helpen bij hun voortdurende inspanningen om hulp te bieden aan slachtoffers, vluchtelingen, gezinnen en vooral kinderen. Deze donatie wordt aangevuld door inspanningen van lokale PVM organisaties om steun te bieden aan landen die vluchtelingen opvangen en door individuele donaties van medewerkers. Sommige van onze collega’s nemen ook persoonlijk Oekraïense vluchtelingen op in hun huizen.

We hebben promoties, reclame en nieuwe investeringen in Rusland stopgezet. Op dit moment zetten we alleen de basisactiviteiten voort, waarbij we onze 1.500 collega’s daar aan het werk houden en hen in staat stellen voor hun gezinnen te zorgen, zoals we dat doen in elk land waar we actief zijn.

Dit is een onzekere en snel evoluerende situatie. We blijven de situatie dagelijks evalueren en zullen verdere acties overwegen als we dat nodig achten.

We denken samen aan alle onschuldige slachtoffers van deze agressieve daden en hopen op een snel herstel van de vrede in de regio.