Al meer dan honderd jaar bedenken, maken en verkopen we de lekkerste snoepjes en kauwgum.

Onze geschiedenis

Het verhaal van Perfetti Van Melle begint in 1900, maar we zijn nog lang niet klaar. Iedere dag ligt er weer een nieuwe uitdaging voor ons klaar. Kijk hieronder wat de belangrijkste mijlpalen zijn geweest in de afgelopen decennia. Perfetti Van Melle is opgericht in maart 2001 toen Perfetti Spa Van Melle N.V. overnam, waardoor het op twee na grootste zoetwarenconcern in de wereld ontstond. In 2006 werd daar ook nog het Spaanse Chupa Chups aan toegevoegd.

Izaak van Melle start een klein fabriekje voor het produceren van suikerwerk in Breskens, schuin tegenover de bakkerij van zijn vader.
De broers Machiel en Pierre van Melle gaan naar Krakau in Polen, waar ze de rechten van de firma Jozef Lax und Sohn kochten om een zachte vruchtencaramel te mogen produceren. Uit deze kauwbonbon ontstaat de beroemde Fruittella. Maar het vormt ook de basis van de wereldberoemde Mentos dragee.
Aan het einde van de tweede wereldoorlog wordt de fabriek van Van Melle in Breskens bij een bombardement verwoest. Na de oorlog krijgt de familie Van Melle de gelegenheid om een nieuwe fabriek te bouwen in Rotterdam. Op 22 november 1950 wordt de fabriek officieel geopend. Enric Bernat begint een kleine snoepfabriek in Barcelona. Zijn familie heeft al een lange traditie in het maken van snoep. Ze gaan zelfs terug tot het midden van de 19e eeuw, toen zijn grootvader Joseph startte met het maken van suikerwerk.    
   
De broers Ambrogio en Egidio Perfetti starten het bedrijf Dolcificio Lombardo in Lainate, een stad net buiten Milaan. Het suikerwerkbedrijf krijgt in de jaren 70 de naam Perfetti.
Midden jaren 50 besluit Perfetti te beginnen met de productie van kauwgum en introduceert met succes Brooklyn kauwgum in Italië. Nog steeds is Brooklyn een belangrijk merk in de Italiaanse zoetwarenmarkt.
Het is alsof je snoep met een vork eet. Enric Bernat bedenkt een snoepje waar zowel kinderen als hun ouders van kunnen genieten: de lolly. Het idee om een rond snoepje op een stokje te zetten creëert een revolutie in de zoetwaren en maakt het merk Chupa Chups op slag bekend.
Mentos en Fruittella worden verkocht in rollen en dat is een groot succes.
 
 
Perfetti begint in Lainate (Italië) de Gum Base Company, een strategische aanwinst voor de productie van de basisgrondstof voor kauwgum.

Tijdens de lunch met Enric Bernat maakt Salvador Dalí binnen een uur een schets op de achterkant van een bierviltje van wat later het logo van Chupa Chups wordt. Dit logo, dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt, bestaat uit de merknaam met als achtergrond een margrietje.

Perfetti introduceert diverse snoep- en kauwgummerken waarvan de consument tot op de dag van vandaag geniet: Big Babol, Morositas, Vigorsol, Happydent, Vivident en Alpenliebe.
De eerste Mentos TV-commercial komt in juni op de buis.
Van Melle verhuist van Rotterdam naar Breda om meer productieruimte te creëren voor een alsmaar groeiende vraag. Op 28 september 1984 wordt de fabriek officieel geopend door Dries van Agt, de Commissaris van de Koningin in Brabant. In de jaren daarna breidt Van Melle het assortiment verder uit door de overname van Gebr. Verduijn, Look-O-Look en Peco.
Chupa Chups introduceert Smint, verfrissende kleine mintjes voor volwassenen.
Perfetti neemt Frisk over, een Belgisch bedrijf dat kleine, verfrissende, suikervrije mintjes produceert, die al heel erg populair zijn in België en Japan.

Van Melle neemt het Nederlandse dropmerk Klene over, dat vooral bekend is van de dropmunten.

Het ontstaan van Perfetti Van Melle. Perfetti, dat al in 1991 een 37% belang verwierf in Van Melle, neemt de nog uitstaande aandelen over. In maart 2001 begint Perfetti Van Melle als het op twee na grootste zoetwarenconcern in de wereld.

Perfetti Van Melle breidt haar activiteiten uit in Europa en Azië door nieuwe fabrieken te bouwen in Rusland, Sri Lanka, Bangladesh, Spanje, India, Vietnam en China. Ook het assortiment wordt uitgebreid met nieuwe producten en merken in alle landen ter wereld.

Mentos brengt een nieuwe productievariatie op de markt in Europa en daarbuiten: Mentos Gum. Het blijkt een zeer succesvolle formule te zijn, dankzij de verfrissende smaak, de unieke vorm en structuur.

Perfetti Van Melle neemt het Spaanse familiebedrijf Chupa Chups over, dat bekend is van de Chupa Chups lolly’s en Smint.

Om dichter bij de Afrikaanse consument te komen bouwt Perfetti Van Melle een fabriek in Nigeria.
PVM acquires 11 iconic gum and candy brands from Mondelez in Europe and North America