“Verbreed je horizon, dan doen je mogelijkheden dat ook! ”

Zorg voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je hebt steun nodig van de managers en de organisatie, maar je bent zelf verantwoordelijk. Geef het de prioriteit die het nodig heeft. Vind de balans tussen geduldig zijn en het soms een beetje pushen.


Op zoek naar een baan

Beginnen bij Chupa Chups in Spanje

Na mijn master Supply Management die ik had gevolgd in Nederland was ik op zoek naar een baan. Die vond ik uiteindelijk in mijn geboorteland, Spanje.

Ik was verantwoordelijk voor Supply and Demand planning voor Chupa Chups en hield mij bijvoorbeeld bezig met de leveringen van externe fabrieken in diverse landen. Schakelen met verschillende partijen vond ik erg leuk, maar ik zocht naar meer.

Mijn opties onderzoeken

Zoeken, wachten en vinden

Ik zocht zelf naar opties binnen PVM. Ook vroeg ik dit op bij mijn manager. Ik stond open voor alles. Dat is een bewuste keuze, omdat ik van mening ben dat wanneer je jouw horizon verbreedt, je mogelijkheden dat ook doen.

Ik wachtte geduldig af, uiteindelijk kwam er een passende vacature voorbij. Na het lange wachten kwam alles in een stroomversnelling. Binnen een paar weken was alles geregeld.

Een uitdagende klus

Snel leren in een nieuwe omgeving

Als Junior Manager moest ik wennen aan een nieuwe organisatie, cultuur en mensen. Dit was niet altijd even makkelijk. Het was daarom fijn dat er nog een collega vanuit het buitenland kwam. We gingen samen door soortgelijke uitdagingen en steunden elkaar.

Door een tekort op de afdeling lagen er veel uitdagingen. Uit noodzaak leerde ik alles heel snel. Het voelde soms chaotisch, maar er op terugkijkend ben ik tevreden. Het maakte mij, maar ook het team, sterker.

Een ongeplande stap

Weer een stap omhoog

In de zomer van 2018 sloot ik aan bij Supply Management. In de winter van 2020 werd ik gevraagd voor Supply Planning. Ik dacht niet aan een stap, maar soms moet je instappen als een kans zich voordoet.

Ik werd manager van een klein team. In mijn vorige functie vond ik het al erg leuk om een stagiair te begeleiden dus het managen van een team sprak mij ook aan! Er zijn veel wijzigingen geweest, maar we blijven goed functioneren als team.

Samen ontwikkelen

Als individu en als team

Inmiddels ben ik leidinggevende van 3 collega's en dat maakt mijn werk erg divers. Je hebt te maken met verschillende persoonlijkheden, functies en ambities. Ik vind het leuk om ze richting te geven en ze uit te dagen. Waar willen ze zich in ontwikkelen? Als ze dat weten, zoeken we samen naar een manier om dat te doen. Als team kijken we hoe we ons kunnen blijven ontwikkelen.